Kalp Kalbe Karşı Çiçeği (Ceropegia Woodii) kökeni Güneydoğu Afrika adasına dayanan bu bitki, özellikle Güney Afrika'nın Gauteng, KwaZulu-Natal ve Mpumalanga bölgelerinde bulunur. Kalp Kalbe Karşı Çiçeği, yapraklarındaki ilginç ve dekoratif görünümlü kalp şekli nedeniyle popüler bir iç mekan bitkisidir. Yaprakları etli ve yeşil renklidir. Yaprakların üzerinde beyaz veya soluk mor renkli çizgiler bulunabilir. Yavaş büyüyen bir bitkidir. Sürgünlerin uzaması zaman alabilir, ancak sabırlı bir şekilde büyüme gösterir Sağlıklı gelişim göstermesi için direkt güneş ışığı almayan bol ışık alan aydınlık bir yere yerleştirilmeli ve drenaj deliklerine sahip bir saksıda yetiştirilmelidir. Sulama rutini belirlenirken toprak kontrol edilmeli, toprak tamamen kurumuşsa orta miktarda sulama yapılarak hafif nemli toprak yapısı korunmalıdır. Sulamadan sonra fazla suyun tamamı drenaj deliklerinden akana kadar beklenmelidir. Nemli ve sıcak ortamları tercih eden bu bitkinin ve bulunduğu ortamın 20° C'nin altına düşmemesi önerilir. Bitkinizin gelişimini desteklemek için yılda 1 kez ilkbahar döneminde gübre desteğinde bulunabilir, 2-3 yılda 1 kez saksısını değiştirebilirsiniz.
Saksı Çapı
Satın alacağınız bitki 9,5 cm çapında saksısıyla birlikte gönderilecektir.
İdeal Yaşam Alanı
Eşsiz formuyla her mekanı güzelleştiren ve bulunduğu ortamı canlı bir yaşam alanına çeviren Kalp Kalbe Karşı Çiçeği, banyo, yatak odası, mutfak, salon, oturma odası gibi ev ve ofislerinizdeki iç mekanlarda yetiştirebilirsiniz.
Büyüme Hızı
Kalp Kalbe Karşı Çiçeği uygun yetiştirilme koşulları uygulandığında orta hızda gelişim göstereren bir bitkidir.
Hava Temizleme
Havada bulunan ksilen, benzen, formaldehit ve trikloretilen gibi maddeleri temizleyerek bulunduğu ortamı daha sağlıklı hale getirir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kalp Kalbe Karşı Çiçeği yenilmesi durumunda hayvan dostlarımız üzerinde toksik etki göstermeyen bir bitkidir. Bu sebeple evcil hayvanlarınızın yaşadığı ortamlarda yetiştirilmeye uygundur.
Işık Gereksinimi
İdeal gelişim göstermesi için doğrudan güneş ışığı almayan ancak aydınlık bir alana yerleştirilmelidir.
Sulama Sıklığı
Aşırı sulamadan kaçınarak toprak her zaman nemli tutulmalı ve toprak tamamen kurumuşsa sulama yapılmalıdır.
Sıcaklık ve Nem
Kalp Kalbe Karşı Çiçeği ılıman bir ortama yerleştirilmesi ve yetiştirilme alanının minimum 20°’nin altına düşmemesi önerilir.
Gübreleme Sıklığı
Bitkinizin gelişimini desteklemeniz için yılda 1 kez ilkbahar döneminde gübre desteğinde bulunmanız önerilir.
Saksı Değiştirme Sıklığı
Bitkinizin gelişim göstermeye devam etmesi için uyku döneminden sonra 2-3 yılda bir saksısını değiştirmeniz önerilir.