81 ile sağlam paketlerde hızlı teslimat
300₺ ve üzeri ücretsiz kargo
81 ile sağlam paketlerde hızlı teslimat
300₺ ve üzeri ücretsiz kargo
Pilea Peperomioides Bakımı Püf Noktaları

Pilea Peperomioides Bakımı Püf Noktaları

Pilea Türkiye'de Çin Para Çİçeği ismiyle de tanınmaktadır. Göz alıcı parlak yeşil yaprakları ile ilk bakışta tüm dikkatleri üzerine çeken Pilea Peperomioides bitki severlerin favorisi haline geldi. Yazımın ilerleyen bölümlerinde Pilea Bakımı, Pilea Çoğaltma ve dikkat edilmesi gereken konulara detaylı bir şekilde yazıyor özellikle müşterilerimizin Sıkça Sorulan Sorularına yanıt veriyor olacağım. Ayrıca Deve Tabanı Bakımı İle İlgili Pratik Bilgiler yazımızı da okumanızı öneririm.


Pilea Peperomioides Bakımı 


  • Bitkimizi doğruda güneş ışığı almayan ancak aydınlık bir alana eğer pencere önünde ise, güneşi engelleyen tül tarzı materyalin arkasına konumlandırmanızı öneririm. Bu sayede doğrudan güneş ışıklarından korumuş oluruz :)
  • Sulamadan önce toprağı kontrol edelim toprak nemliyse orta derecede sulama yapabiliriz.
  • Pilea bitkisi için saksı seçiminde özellikle akıllı saksılar, drenaj delikli saksılar kullanmalısınız. Sulama yaptıktan sonra fazla suyun drenaj deliklerinden akmasına izin vermeliyiz Pilea Çiçeği pek hoşlanmıyor.



"İpucu: Pilea suya ihtiyacı olduğunda yapraklarını sarkıtarak sizinle iletişime geçer.




Pilea çiçeğimin alt yaprakları kurumaya ve sararmaya başladı ne yapmalıyım?



  • Bunun bir çok nedeni olabilir ancak en yaygın nedenlerin biri bitkimiz çok fazla sulanmasından kaynaklı alt yapraklarında sararmalar ve kopmalar gözlemlenebilir. Sulama rutininizi gözden geçirmenizi öneririm.


Pilea nasıl çoğaltılır? Pilea çoğaltma



  • Pilea çoğaltması oldukça kolaydır. En yaygın ve kolay yöntem, suda çoğaltma yapmaktır. Bitkimizden bir yaprak keserek suyla dolu tüplere koymalısınız ve yeterli kök çıkana kadar bekleyin.

Bitkimi ne sıklıkla gübrelemeliyim?



  • Bitkimizin gelişimini desteklemek için 4-5 haftada bir kez bitki besini kullanabilirsiniz.


Pilea bitkisinin yapraklarında oluşan beyaz lekeler nelerdir?



  • Beyaz lekeler aslında bitkimizin gözenekleri olup bu gözeneklerden salınan suların buharlaşması sonucu oluşan mineral kalıntısıdır. Endişelenmenize gerek bitkimizin karakteristik özelliklerinden biridir.




"İpucu: Yapraklarda oluşan kahve rengi lekeler genellikle çok fazla güneş ışığında kalmasından ve fazla gübrelemeden kaynaklıdır.



Pilea yaprakları kıvrılıyor ne yapmalıyım?



  • Pilea'nın yeterince ışık almaması gölgeli bir alanda konumlandırılması sonucu yaprakları kıvrılmaktadır. Yeterince dolaylı yoldan ışık almasına özen göstermelisiniz. 



"İpucu: Pilea yenilmesi durumunda hayvan dostlarım üzerinde toksik etki göstermeyen bitkidir. Gönül rahatlığıyla evcil hayvanlarımızın yaşadığı ortamda yetiştirebilirsiniz.